top of page
JoseMorDSC_8232-May-Zircus.jpg

Violoncel

José Mor

Neix a Godella (València) el 1976, estudia al Conservatori Superior de Música "Joaquin Rodrigo" de València, on obté el títol de professor Superior de Violoncel.

 

Entre 1992 i 1998 estudia amb Lluís Claret a L'Escola de Música de Barcelona. Estudia a Londres amb Charles Tunnell, violoncel·lista principal de l'Orquestra de Cambra Anglesa, a més de comptar sempre amb l'assessorament del Sr. Vicente Costa Cortell. Paral·lelament, ha realitzat cursos de perfeccionament amb Pedro Corostola, Radu Aldulescu, Martti Roussi, Lluís Claret, Bernard Greenhouse, Charles Tunnell i Frans Helmerson.

 

Ha estat membre de la Jove Orquestra de la Mediterrània (OJM) i (JONDE.). Ha col·laborat amb diverses orquestres i grups instrumentals de València i amb l'Orquestra de València. Ha estat guardonat amb diversos premis entre els quals destaquen: - El 1995 el Primer Premi en la VIII edició del Concurs "Germans Claret".

 

El 1997 la Menció Honorífica en el cicle "El Primer Palau", en el Palau de la Música de Barcelona amb el Trio Kronos. El 1998 el Primer Premi en la modalitat de corda del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya, celebrat a Sabadell. El 2000 el Primer Premi del IV Concurs de Joves Interprets "Ciutat de Xàtiva". Membre fundador del L.O.M. Piano Trio amb què ha estat guardonat amb el primer premi del concurs nacional Paper de Música de Capellades (2003) i en el concurs nacional de música de cambra ¨Montserrat Alavedra¨ (2004), el primer premi en la XI edició del concurs internacional de música de cambra ¨International Music Tournament Competition" celebrat a França el desembre del 2004, i el premi especial al millor trio amb piano en el concurs ciutat de Verona "Gaetano Zinetti" (2006).

 

Ha actuat davant la JONDE com a solista interpretant el Concert per a Violoncel i Orquestra d'Enric Casals a l'auditori de Saragossa, i el concert de Schumann amb l'Orquestra del Segle XXI de Barcelona. Actualment és Violoncel Solista de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

bottom of page